5-åringen som dog hade inte ens ätit av det smittade köttet, det kött som hade ehec smitta förpackades den 30/8 alltså efter att pojken insjuknat. Däremot så har dom juh undersökt om det skulle kunna va´olika grönsaksleverantörer som haft smittan. Dessutom så kan man juh också undra över hur smittsamt det egentligen är, om man nu kallat tillbaka 14 ton kött som ska va´smittat och dessutom så har en stor del av det redan sålts och käkats upp, men inga nya fall av några sjuka personer. Dessutom så är det betydligt vanligare att man återfinner ehecbakterier bland grönsaksdiskarna, alltså, man löper större risk att drabbas av ehec om man är vegetarian. Några få procent av dom svenska korna har smittan latent i kroppen, stickprover görs men det kan lätt slinka igenom ändå. Man gödslar med koskiten och där görs inga stickprover......sen är bakterierna igång bland våra odlingar, om man nu ska lita på vad forskarna säger.
|