Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Skörd av kryddorna
          Reserv
          Inlägg 15-09-2005, 06:57
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 6 877
          Medlem sedan:
          21-04-2005
          Medlem nr: 5 537



          Jag brukar inte ta tillvara på några kryddor för vinterbruk annars, men nu vill jag gärna ha in så mycket som möjligt. Jag brukar frysa Persilja och Gräslök, men går det att göra så med flera kryddor? Dom jag tänkte mest på är : Körveln, Dragonen, Timjan och Basilikan. Kan man hacka och frysa alla dom eller passar det bättre att torka, och vilka i såna fall? Purjolöken är också en som jag brukar slanta upp och frysa för grytor, men den kan juh stå kvar i backen ett bra tag till. Är det föresten vanligt att en Dragon blir över två meter och mer än en karltumme tjock?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          mulle
          Inlägg 15-09-2005, 11:20
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 629
          Medlem sedan:
          13-07-2004
          Medlem nr: 4 069



          CITAT (noora @ 15-09-2005, 10:58)
          Körvel och basilika borde gå att frysa. Timjan brukar jag torka, och likaså dragon. Dragon kan egentligen vara bättre att frysa, den är lite knepig att få att behålla färgen och smaken vid torkning.

          Vilken sorts dragon har du? Fransk dragon (den perenna) har aldrig blivit så stor för mig. Rysk dragon (som man kan fröså) brukar däremot bli ganska stor. Om det är rysk dragon du har rekommenderar jag att du skaffar fransk dragon till nästa år. Rysk dragon smakar i princip ingenting.

          Jag har ett bestånd av en gammal perenn rysk dragon som är jättelik och som har kraftig smak. Finns det flera ryska sorter?

          Den - och de flesta andra kryddorna - brukar jag torka i apparat eller i ugn.

          Jag brukar också förvara kryddor så att jag först kör dem i mixer och sedan täcker det finfördelade med olivolja. Lätt att ta en eller ett par skedar till grytor, såser etc.
          I synnerhet persilja´i olja är en så god gegga att vi brukar äta det som pålägg. Lite salt , peppar och kanske någon droppe sesamolja och mums!

          Mulle
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-08-2025, 20:58
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon