CITAT (gröna tummen @ 06-08-2005, 23:40)
Förra året kom jag i gång så sent med plantorna så antalet gröna tomater var stort på hösten men jag knipsade av hela klasar o lade i 2 backar som blev ganska fulla, ställde dem sedan inne i ett rum där det var ca 15-16 C och där mognade de allt eftersom. Jag plockade bort sådana som var mkt små o som aldrig skulle nå mogen storlek. Den sista egna tomaten åt jag i mitten av december. Så släng därför inte alla som är gröna på komposten när hösten kommer, och man behöver tydligen inte heller hänga upp dem i ett ljust fönster för att få dem att mogna som jag annars har hört o testat.
Jag vet inte om jag hade bara tur när jag gjorde mitt back-test, så därför ska jag göra så i höst igen.
Hur gör ni med era försenade vänner ?
Hälsn Gröna Tummen
Prova att woka de gröna tillsammans med andra wokbara grejer. Jag odlade tomatillo ett år. Denna mexikanska standardtomat var som en stor grön tomat i en papperspåse och den ska kokas med i det mesta. Och tamejsjutton var inte en grön tomat nästan likadan.
Växthus för litet. Pomeranshus på gång.