Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Äppelidéer, Vad kan man göra?
          Latmask
          Inlägg 17-09-2005, 21:00
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 572
          Medlem sedan:
          31-03-2005
          Medlem nr: 5 267



          Jag har suttit i eb vecka nu på kvällarna efter att sonen lagt sig och skalat och skivat äpplen. Uppe i sammanlagt ca 20 halvliterspåsar och det var bara det första trädet av tre.

          Låta det gå till spillo ute är för synd att göra, det vill jag inte.

          Äppelpaj har vi tänkt ha i vinter, och mosa äpplen och ha på sonens gröt sockerfritt.

          Äppelmos äter vi inte så mycket av, det har vi kvar sedan förrförra hösten då jag kokade upp rejäla satser av det.

          Men vad mer finns det man kan göra? Äppelsaft? Har nån ett recept? Kan man göra marmelad? Vad mer?


          --------------------
          Murphys lag:
          Om något kan gå snett kommer det att gå snett, och vid sämsta möjliga tillfälle.

          Murphys femte lag:
          Om någonting absolut inte kan gå snett, gör det det ändå.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Castea
          Inlägg 18-09-2005, 20:48
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          Hittade denna länk på massa olika äppelrecept

          Man kan ju t ex göra äppelchutney, ugnsbakade äpplen, ha äpplen i maträtter. Här är ett recept på en jättegod (och kaloririk) gryta med bogfläsk, sidfläsk, äpplen, m m. Brukar göra denna till jul, då det är mycket julkryddor i den. Men går ju att göra annars om året också! Enormt god!

          JULGRYTA, 4 pers

          500 g bogfläsk eller färsk skinka
          2 msk smör
          Malen ingefära
          Salt
          Malen vitpeppar
          1 skivad gul lök
          1 skivad morot
          1 lagerblad
          Vatten

          200 g rökt sidfläsk
          300 g vitkål
          2 äpplen
          1 msk smör
          1 krm malen kanel
          2 msk sirap
          Salt, peppar
          2 msk vetemjöl

          Skär köttet i ganska små bitar. Lägg smör i en stekpanna och bryn köttet i omgångar. Krydda med salt, vitpeppar och ingefära. Lägg köttet i en gryta tillsammans med lök, morot, lagerblad och vatten så att det täcker. Koka upp och låt koka sakta i ca 20 min.

          Under tiden strimlar du vitkålen, skalar, kärnar ur och skivar äpplena. Bryn kål och äpple i smöret och ringla över sirapen. Salta, peppra och strö över kanelen.

          När grytan kokat ca 20 min lägger du i kål och äpple och låter koka i ytterligare 10 min. Häll på ett par dl vatten så att grytan blir ordentligt såsig.

          Skär det rökta sidfläsket i små tärningar. Knaperstek det i en torr stekpanna och låt därefter fettet rinna bort i ett durkslag.

          När grytan kokat ca 30 min reder du av den med vetemjölet utrört i litet kallt vatten. Blanda i det knaperstekta, rökta sidfläsket och smaka av med litet salt och peppar. Servera grytan med kokt potatis eller ris.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 06-08-2025, 09:59
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon