Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Smaksatta oljor..., Hur gör man???
          Hired-Gun
          Inlägg 02-09-2005, 22:18
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 69
          Medlem sedan:
          24-06-2005
          Medlem nr: 6 061



          Hej trädgårds och matlagnings fantaster...

          Jag skulle vilja smaksätta lite olivoljor med vitlök,citron och chili,men jag vet inte hur man gör.
          Är det bara att stoppa i frukterna ex. vitlöksklyftor eller chili i oljan och vänta tills den tar smak?
          När det gäller chili skall den kärnas ur först eller kan man använda hela frukten?
          Hur många chilis skall man anväda till 75cl olivolja,vitlöksklyftor till 75cl olja,skal eller saft från citron till 75cl olja.
          Kan man förvara dom smaksatta oljorna i rumstemperartur eller skall dom vara i kylskåpet.
          Om man har oljan i rumstemperatur,härsknar oljan fortare om den är smaksatt än om den är neutral utan smakämnen?


          Många frågor från en matlagnings intresserad nybörjare...hoppas på svar


          --------------------
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          noora
          Inlägg 19-09-2005, 11:56
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 699
          Medlem sedan:
          03-02-2003
          Medlem nr: 678



          Torkade örter eller chili borde vara okej att smaksätta med. Då finns inget vatten, som bakterierna behöver för att överleva. Däremot måste man se till att örterna inte flyter på ytan, eftersom de kan börja mögla då. Dessutom ska man sila bort örterna noga efter några dagar, gärna genom kaffefilter.

          Jag har tidigare gjort vitlöksolja som jag förvarade i kylen. Jag hade inga problem med den, men jag kanske bara hade tur?

          Annars kan jag rekommendera smaksättning av vinäger eller snaps i stället. Bakterier gillar inte syra och alkohol. Chilisnaps är en spännande upplevelse, och vitlöksvinäger är väldigt gott i salladsdressingen.


          --------------------
          Noora - med trädgård i Tullinge, zon 2-3
          Nooras Örtagård - min webbsida om örter
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 06:39
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon