|
Hej, Här kommer ett recept på ÖRTBRÖD.
50 gr smör 2 dl mjölk 50 gr jäst 3/4 dl ljus sirap 2 tsk salt 200 gr keso 5 msk färsk hackad basilika 5 msk färsk hackad persilja 4 dl grahamsmjöl ca 7 dl vetemjöl
Smält smöret o blanda i mjölken, låt bli fingervarmt. Lös jästen i degspadet, tillsätt sirap,salt, keso och örterna. Blanda väl. Rör ner allt grahamsmjöl och vetemjöl lite i taget. Arbeta samman till en smidig men lite fuktig deg. Låt jäsa i 45 minuter under duk. Tag upp degen, knåda den väl. Forma till ett stort eller två mindre bröd. lägg på smord plåt. Låt jäsa i 20 minuter. Pensla brödet med ägg och strö ev på lite grovt salt.
Sätt in den i 200 grader varm ugn, men sänk genast temperaturen till 175 grader.
Grädda brödet i ca 20-25 minuter, tills det känns ihåligt när man knackar på det. Låt brödet svalna under bakduk.
Lycka till!
|