Har ett päronträd som förra ägarna till huset satte och vet därför inte vad det är för sorter. Det är ympat och vad vi kan se är det i alla fall två sorter på trädet.
I år är första året det blivit frukt och det är jättefina päron men hur ska vi veta när de är färdiga? Finns det några tecken som t.ex. med äpplen som är lätta att vrida av när de är mogna? Hur mycket kyla tål päron, hur länge kan man låta dem sitta kvar? Blir de förstörda om frosten kommer alltså?
Nu känns de stenhårda när man känner på dem så min misstanke är att de inte riktigt är färdiga än.
Vill gärna inte missa skörden men vill samtidigt inte proväta, det känns så synd att ta en tugga och få slänga det om det är omoget.
Nån som kan hjälpa?
--------------------
Hälsningar, fru Berglund"Just remember in the winter, far beneath the bitter snows lies the seed that with the sun's love, in the spring becomes the rose!"Min trädgårdshemsida (hemsidan är nere för tilllfället men kommer snart tillbaka med ny och förbättrad design!)
|