Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Sista växvisningen i år...
          adrian
          Inlägg 25-09-2005, 20:02
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 463
          Medlem sedan:
          08-06-2003
          Medlem nr: 1 638



          Husdjursmässan i örebro 1 -2 Oktober blir den sista visningen av våra växter.

          Och för alla Odla forumister så finns det biligare biljetter att få tag i om intresse finns att komma och klappa en köttätande växt eller kanske en läbigg orm... biggrin.gif.

          Efter detta åker vi till Borneo ett tag och hugger oss fram i Sarawaks regnskogar...HURRA!!!!! laugh.gif







          --------------------
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          adrian
          Inlägg 26-09-2005, 17:27
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 463
          Medlem sedan:
          08-06-2003
          Medlem nr: 1 638



          Här har jag lösningen!!!!:P


          VIKINGATIDA FISKRECEPT

          Fisk i kokgrop


          Ingred: Urtagen fisk, gröna växter efter smak: Till torsk - lök penningört, blad av målla, till gädda - lök vattenkrasse, jordreva, blötlagda näverflak

          Fyll den urtagna fisken med gröna växter. Fisken läggs i näverflak, som dessförinnan blötlagts för att mjukna. Paketen görs så täta som möjligt och knyts till med vidjor.
          Stenar värms i eld någon timme innan tillagningen. När de ordentligt varma (i mörker kan man ana att de börjar glöda) läggs de under och över fiskpaketet i en grop. Det är då viktigt att nävern runt fisken är fuktig så att den inte tar eld. Över gropen läggs grästorvor. Tillagningstiden är beroende av fiskarnas vikt och stenarnas värme och antal. Totalt 8 knytnävsstora stenar, 4 under och 4 över paketet, kan ge en kokningstid på ca 1 tim för 2 kg fisk. Fisken är färdig när köttet släpper från benen.
          Istället för näver kan stora gröna blad användas till paketet. Det går även att använda mindre blad t ex björkblad, och isolera fisken från de heta stenarna med dem. Fisken kan få smak av bladen...

          Sen är det bara att börja inreda terrariumet åt nåt myyyyycket roligare...tongue.gif


          --------------------
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 24-07-2025, 21:20
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon