Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Palsternacksbiff?
          stina
          Inlägg 27-09-2005, 13:09
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          Hej,

          Har för mej att jag någon gång ätit biffar gjorda på palsternacka. Dom var kokta och sedan mosade och blandade med ????, formade till biffar, vända i skorpmjöl och stekta. Jag vill ha det men hittar inget recept!!! Någon som vet hur man gör. Gärna också förslag på god sås till. Tänkte äta med fullkornsris.

          rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif

          /Stina
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netaave
          Inlägg 27-09-2005, 13:41
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Du kan göra smeten till den här patén, men i stället för att göra den i ugnen så klickar du ut biffar och steker som du beskrev, ta två ägg.
          Palsternacka och svamp är väldigt gott ihop så jag föreslår svampsås.
          Vill du hellre göra en kall sås föreslår jag att du har i färska örter.

          RANDIG GRÖNSAKSPATÉ


          4-5 medelstora morötter (600gr)

          2-3 palsternackor (450 gr)

          vatten, salt

          TILL VARJE PURÉ:

          1 ½ tsk pot.mjöl

          4 ½ msk créme fraiche

          1 ½ ägg

          3 krm salt

          1 ½ krm vitpeppar

          Skala och koka morötter och palsternackor mjuka, var sort för sig i lättsaltat vatten som täcker.
          Låt rotfrukterna rinna av väl. Finfördela dem sedan till puré i matberedare. Gör varje smet för sig. Tillsätt därefter pot.mjöl, créme fraiche ägg och kryddor.
          Smörj en en rak bakform väl. Häll i hälften av morotspurén, där efter hälften av palsternackspurén, sen morot och sist resten av palsternacks. Täck formen. Grädda patén på galler i nedre delen av ugnen i 175 gr i 50-60 min.
          Låt patén kallna och stjälp upp den, servera med kryddgrön gräddfilsås.


          --------------------


           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 06:14
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon