Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Slånbärslikör, varianter eller andra idéer?
          Maria i Helsingb...
          Inlägg 27-09-2005, 15:51
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 142
          Medlem sedan:
          09-01-2004
          Medlem nr: 2 667



          Jag och maken var vid havet och fiskade idag. Maken fick ingen fisk, jag satte 2 drag men fick 3 kg........slånbär tongue.gif

          Hittade ett recept på likör på nätet som lät gott;


          Katarinas slånbärslikör

          Ingredienser
          2.5 l frostbitna slånbär,
          1, 25 l renat
          Sockerlag 0.5 kg socker,
          2.5 dl vatten,
          0.25 st vaniljstång,
          en liten bit kanel,
          0.5 tsk anis,
          4 nejlikor


          Tillredning
          Bären läggs i sprit och får stå varmt under 4 veckor, skaka då o då.
          Koka socker o vatten tillsammans med kryddorna tills det blir en simmig lag.
          Ta bort kryddorna, sila bärsaften, blanda den med den kallnade sockerlagen.
          Rör blandningen omkring en halv timme.
          Slå på butelj, korka o låt blir att dricka på minst 2 månader, helst ett år.


          Vad tror ni om detta?
          Har ni något annat, beprövat recept eller några andra goda idéer om vad man kan göra av bären?


          --------------------
          CITAT
          * Gardening - Nature's Prozac *
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netaave
          Inlägg 27-09-2005, 17:49
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Här är en till

          SLÅNBÄRSLIKÖR


          God likör kan man göra av slånbär. Men liksom till saft ska det vara mogna och ha fått en frostknäpp – på busken eller i frysen.
          2 liter slånbär fylls på flaskor. Bekvämast sådana med vid öppning. Stick gärna bären med en gaffel, så att skalen pickas.
          Häll sedan på okryddat brännvin så det täcker. 1 flaska ( 75 cl ) kan gå åt. Låt det sedan stå 4 veckor.
          Koka sedan socker, vatten och kryddor till en simmig lag.

          LAG:
          ½ kg strösocker
          2 ½ dl vatten
          ¼ vaniljstång
          1 bit kanel
          1 tsk anis
          5-10 kryddnejlikor

          Låt lagen kallna, sila den därefter, sila även bort bären från spriten.
          Rör om då och då under ½ timme.
          Häll likören på flaskor och lagra dem 2-3 månader.

          Det är viktigt att man pickar bären.

          Såg nu att de här recepten är väldigt lika. Men detta har jag gjort i massor av år och den blir gudomlig.


          --------------------


           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 30-07-2025, 12:28
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon