Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Lergryterecept?, Tips mottages tacksamt!
          karjo
          Inlägg 29-09-2005, 11:40
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 140
          Medlem sedan:
          21-05-2005
          Medlem nr: 5 846



          Hej!

          Jag har fått "ärva" en lergryta av svärmor, hon använde den aldrig sade hon. Nu tänkte jag att jag skulle prova den och se hur det går... Men vad ska man hitta på? Vad lägger man i? Är det någon som har några bra tips och recept?

          Tackar på förhand! wub.gif smile.gif


          --------------------
          Hälsningar Karin, Zon 3 (4)
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Betty
          Inlägg 29-09-2005, 13:13
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 14 536
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 14



          Man bör ha olika lergrytor för t.ex. fisk och kyckling. Det är nog rätt som du tror mulle, fisksmaken fastnar i grytan.

          Här är ett recept på ett gott lantbröd i lergryta.
          Bakas i en 1½ - 2- liters gryta

          5 dl vatten
          ½ dl olja
          50 g jäst
          3 tsk salt
          7 dl vetemjöl
          7 dl rågsikt
          Ljumma vattnet och tillsätt oljan. Smula ner jästen i degbunken. Häll på lite av degspadet och rör om tills jästen löser sig. Tillsätt resten av degspadet, saltet och nästan allt mjölet. Arbeta degen smidig och låt den jäsa en timme.
          Blötlägg grytan 15 - 30 minuter och olja den invändigtArbeta degen med resten av mjölet och forma den till en limpa som läggs i lergrytan. Lägg locket på grytan och ställ in den ipå gallret i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 200° och grädda brödet ca. en timme. Stjälp upp och låt svalna under bakduk.


          --------------------
          Norrbottenskusten zon 5-6



           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 09:56
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon