FALAFEL
6 dl torkade kikärter
2 finhackade gula lökar
3 klyftor pressad vitlök
3 ägg
2dl hackad persilja
3 msk vetemjöl
2-3 msk spiskummin
2 tsk bakpulver
Lägg kikärterna i blöt över natten, minst 8 timmar. Sortera bort dåliga kikärter
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Koka dem inte!
Kör kikärterna i en matberedare, smeten ska inte vara för "mosad"
Häll kikärterna i en stor skål, blanda i äggen, häll i persiljan, vitlöken, löken och kryddorna. Rör om.
Häll över vetemjölet och rör om igen.
Blanda ner bakpulvret.
Forma falafelbullar med hjälp av två skedar och lägg dem på en oljad plåt. Kör dem i ugnen ca 15 minuter på 225 grader C och vänd dem efter halva tiden. Man kan fritera dem eller steka dem också, men det är nyttigast i ugn
Don't argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience.