Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Lergryterecept?, Tips mottages tacksamt!
          karjo
          Inlägg 29-09-2005, 11:40
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 140
          Medlem sedan:
          21-05-2005
          Medlem nr: 5 846



          Hej!

          Jag har fått "ärva" en lergryta av svärmor, hon använde den aldrig sade hon. Nu tänkte jag att jag skulle prova den och se hur det går... Men vad ska man hitta på? Vad lägger man i? Är det någon som har några bra tips och recept?

          Tackar på förhand! wub.gif smile.gif


          --------------------
          Hälsningar Karin, Zon 3 (4)
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          jazza
          Inlägg 29-09-2005, 21:31
          Länk hit: #2


          Validating
          Antal inlägg: 118
          Medlem sedan:
          06-01-2003
          Medlem nr: 540



          Grahamsbröd i lergryta

          Brödet blir mycket saftigt och gott.

          ( 1,5 liters lergryta)

          2 dl grahamsmjöl
          2 dl vatten
          25 g jäst
          4 dl ljumt vatten
          ½ msk salt
          1 msk honung
          ca 1,1 liter vetemjöl eller bakvetemjöl special

          Häll grahamsmjölet i en bunke och slå över 2 dl kokande vatten. Rör om och låt stå övertäckt ett par timmar. Rör ut jästen i ljumt vatten i degbunken. Tillsätt salt och honung. Blanda och tillsätt större delen av vetemjölet. Arbeta degen väl tills den släpper bunken. Låt degen jäsa under bakduk ca 40 minuter.

          Lägg under tiden grytan i vatten. Arbeta ihop degen i bunken och ta sedan upp den på mjölat bakbord. Knåda degen lätt och kavla eller tryck ut den med handen till en rektangulär platta. Rulla ihop den. Olja grytan och locket lätt. Forma limpan och lägg den i grytan. Lägg på locket. Ställ grytan på gallret i nedre delen av den kalla ugnen. Sätt denna på 200 grader. Låt brödet grädda ca 1 ½ timme. Stjälp upp det och låt det svalna inlindat i bakduk.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-08-2025, 11:10
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon