Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > aronia recept önskas
          moka
          Inlägg 26-08-2004, 12:06
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 33
          Medlem sedan:
          27-04-2004
          Medlem nr: 3 431



          Har nån något bra recept på aroniasaft/gele/sylt....brukar ni blanda med andra bär eller?
          Än är det inte riktigt aktuellt, men såg i dag att det blir mycket bär!(Planterade dem på försommaren).

          rolleyes.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Lene i Fredrikst...
          Inlägg 13-10-2005, 15:34
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 81
          Medlem sedan:
          14-11-2004
          Medlem nr: 4 719



          Idag har jeg laget mos av de tre kiloene med modne aroniabær jeg hadde i fryseren.
          Jeg fikk ideen fra receptet over her. (aroniamos)
          Og siden jeg selv har lett masse etter recepter, så tenkte jeg at jeg kunne dele denne med dere:

          Til dette fant jeg fram min største kjele:
          3 kilo aroniabær fra fryseren.
          2 kg. eplemos fra fryseren (ren mos uten tilsetninger av noe slag)
          = 5 kg. bær/frukt.
          Dette lot jeg tine en god stund.
          Deretter kokte jeg aroniabærene med 4 dl. vann i noen minutter.
          Så moste jeg bærene. I receptet over her bruker de en purépresse; den fungerer vel som en forvokst hvitløkspresse. Bærene kan vel også moses gjennom en sikt. Poenget er å fjerne de harde stoffene i bærene og sitte igjen med ren innmat + all saften. Jeg har en moseforsats til kjøkkenmaskinen min som jeg bruker til å lage eplemos og nå også til å lage aroniamos.
          Mye fargestoff i disse bærene, men det går greit bort i oppvaskmaskinen.

          Jeg tok vare på all saften; det blir veldig mye saft av dette her. Og hadde mos + saft tilbake i kjelen. Blandet med eplemosen og kokte opp igjen. Jeg måtte røre hele tiden så det ikke brant seg.
          jeg sjekket smaken og hadde i "en sprut" med sitronsaft.

          Deretter blandet jeg tørrstoffene til disse 5 kiloene:
          500 gram fructose
          2,5 pose. certo syltepulver (Syltepulver der hver pose er til 2 kg bær/frukt)
          1,25 ts. c-vitaminpulver (ascorbinsyre - fås på apotek)
          2,5 ts. atamonpulver. (atamon selges i Sverige som i Norge)
          Jeg tok kjelen av platen, hadde i tørrstoffene og rørte til alt ble oppløst.

          Jeg syntes dette fortsatt var veldig vått, så jeg hadde også oppi:
          1 flaske certo flytende pektin. (regner med det finnes noe lignende i Sverige)

          Og så - jeg smakte:
          Helt herlig. Deilig, friskt, spennene smak som absolutt var på den gode siden. YES! Nå har jeg receptet jeg skal bruke hvert år. Unntatt èn ting - den ble litt for stiv, så mindre flytende pektin tror jeg nok kan være smart. Men altfor stiv er ikke noe stort problem; smaken var herlig og utseende også.

          Denne oppskriften er basert på fruktose (100 gram pr. 1 kg. bær/frukt). Om man bruker vanlig sukker bør man nok (smaksmessig) beregne ca. 3 ganger så mye= 300 gram pr. 1 kg. bær/frukt. Og da er det nok heller ikke nødvendig med atamon og c-vitamin i tillegg - jeg har det i for å sikre meg at det holder seg godt på glass i kjelleren.
          Om man lager til fryseren kan man isteden bruke frysepulver. Og for å få det stivt kan man istedenfor flytende pektin sørge for å ha plukket noen amelanchier-bær på sommeren. (det glemte jeg iår...). Og blande det med aroniabærene. Det er masse pektin i amelanchier-bær.

          Før jeg begynte med å koke opp bærene vasket jeg (vanlige) syltetøyglass og lokk og satte dem inn i stekeovnen på 100 grader.

          Jeg avsluttet med å fylle de glovarme glassene med aronia/eple-mos, skrudde igjen lokket og satte glassene oppned til de er avkjølt. Når jeg ser at det ikke renner ut av glasset + at lokket har dratt ( "poppet") seg inn vet jeg at glasset er helt tett. Når de er avkjølt skal de ned i kjelleren.


          --------------------
          Hilsen Lene fra sør-øst i Norge.
          -----------------------------
          Planter blir kompost blir liv
          blir min hage.

          Mitt album
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 17:02
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon