Åhå...
Tack!
Hittade även:
"Ekens frukter kallas ekollon.
Möss, sorkar, ekorrar, kråkfåglar och andra fåglar tycker om att äta ekollon.
Vi människor ska undvika att äta ekollon eftersom det finns ett visst ämne i dem som kan ge skador i kroppen. Det har hänt att kor som ätit för många ekollon dött.
Förr användes ekollon till mjöl, men då kokades och torkades de först innan de maldes till mjöl."
http://www.natur.pedc.se/popup.asp?IDnr=636"Flera av stammarna var balonofager, vilket betyder ekollonätare. Ekollon var den viktigaste födan för dessa människor. Ett enkelt sätt för dem att få tag i ekollon var att plundra ekorrbon. Att äta ekollonen färska var otänkbart då de är både beska och giftiga. Därför malde man dem till ett mjöl. För att ta bort den giftiga garvsyran ur mjölet hällde man hett vatten genom det flera gånger. Mjölet användes sedan till gröt och bröd."
http://www.hypatia.se/indian/stammar/kalifo.asptänka sig ;-)