Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hårt vatten
          Citrusflickan
          Inlägg 19-10-2005, 13:06
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 85
          Medlem sedan:
          18-10-2005
          Medlem nr: 6 695



          Jag bor i hopplösa Uppsala.
          Jag jobbar en del på lab och mätte hårdheten på mitt kranvatten till 18 tyska hårdhetsgrader. Vansinnigt mycket kalk, och jag bor i lägenhet utan möjlighet att installera jonbytare. Uppsala kommun ska göra något åt hårdheten men det verkar dröja.

          Min passion är naturligtvis växter som ogillar kalkrikt vatten rolleyes.gif

          Hur löser man detta lilla dilemma? Jag misstänker att de inte vill ha destillerat vatten från labbet smile.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          adrian
          Inlägg 21-10-2005, 13:17
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 463
          Medlem sedan:
          08-06-2003
          Medlem nr: 1 638



          jaha, men men vart skulle kalket ta vägen om, man "kokar" vattnet då?

          Det rena vattnet drar ju rakt upp i köksfläkten..smile.gif.

          Man koncentrerar ju bara mängden kalk och salter genom att koka det...

          Och genom att tillföra ännu mera kemikalier och dylikt så blir inte vattnet bättre anser jag, jag har varit i kontakt med tillverkarna av dessa "medel" som säljes av buitkerna för att få klara BESKED om vad som egentligen finns i deras förpackningar och HUR det nu skulle fungera.

          De hänvisade mig vidare och vidare hela tiden, och det slutade med att de INTE kunde ge mig någon förklaring om VAD det var, utan det tillverkade detta och sålde det bara.

          (Väldigt konstigt med jag håller mig hellre till det som verkligen ÄR rent och kanske inte alls dyrare i längden, folk tjänar en massa pengar på att påstå att "just deras preparat skulle vara så mycket bättre.."

          Det enda som försvinner vid kokningen är KLORET inte salter eller kalk.

          Men när man lagrar mycket av salter och annat i krukan så kan man plantera om lite oftare och på så sätt få växten att må lite bättre.

          Som att byta lakan i sängen...smile.gif.


          --------------------
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 22-07-2025, 12:16
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon