Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Päron
          pisanggoreng
          Inlägg 27-10-2005, 13:22
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 900
          Medlem sedan:
          07-05-2004
          Medlem nr: 3 535



          Hej,

          Vad kan man göra med päron?

          (Vi fick fyra påsar fulla med jättegoda päron av vår fantastiske granne för
          några veckor sedan.)

          Några förslag..?


          --------------------
          Zon 1, Skånes västkust

          Besök gärna Buxus.se
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          evelina
          Inlägg 28-10-2005, 13:59
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Eller varför inte den här salladen den gjorde jag mycket när vi bodde i New York.



          Waldorfsallad med päron, valnötter, varm cider- och grönmögelostdressing

          Ingredienser
          Beräknat för 4 portioner
          2 st hårda päron
          2 dl valnötter
          1 msk råsocker
          1 msk citronsaft
          4 st färska fikon
          blandad sallad, t ex lollo rosso, eklövssallad, rosé, rucola...

          Dressing:
          200 g grönmögelost
          1,5 dl päroncider
          salt och peppar


          Gör så här:
          Skala päronen och skär dem i klyftor. Stek dem gyllenbruna i smör och olja, blanda ner valnötterna och strö över sockret. Låt steka 2 minuter, häll över citronsaften och ställ åt sidan. Skär fikonen i skivor.
          Skölj och plocka salladen.

          Dressing:
          Blanda grönmögelost och päroncider i en kastrull. Låt sjuda på svag värme, tills osten smält. Smaksätt med salt och peppar. Ställ kastrullen åt sidan och håll varmt. Om dressingen blir för tjock, späd den med lite mer cider.

          Lägg upp salladen på tallrikar. Fördela ut päronblandningen och fikonen. Ringla över dressingen. Servera genast!


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 05-08-2025, 15:46
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon