Eller varför inte den här salladen den gjorde jag mycket när vi bodde i New York.
Waldorfsallad med päron, valnötter, varm cider- och grönmögelostdressing
Ingredienser Beräknat för 4 portioner 2 st hårda päron 2 dl valnötter 1 msk råsocker 1 msk citronsaft 4 st färska fikon blandad sallad, t ex lollo rosso, eklövssallad, rosé, rucola... Dressing: 200 g grönmögelost 1,5 dl päroncider salt och peppar Gör så här: Skala päronen och skär dem i klyftor. Stek dem gyllenbruna i smör och olja, blanda ner valnötterna och strö över sockret. Låt steka 2 minuter, häll över citronsaften och ställ åt sidan. Skär fikonen i skivor. Skölj och plocka salladen. Dressing: Blanda grönmögelost och päroncider i en kastrull. Låt sjuda på svag värme, tills osten smält. Smaksätt med salt och peppar. Ställ kastrullen åt sidan och håll varmt. Om dressingen blir för tjock, späd den med lite mer cider. Lägg upp salladen på tallrikar. Fördela ut päronblandningen och fikonen. Ringla över dressingen. Servera genast!
--------------------
Mvh Evelina Odlar numera i zon 4 Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
|