Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Solrosfrön i hembakat bröd, blir illgröna efter gräddning...
          bikiv
          Inlägg 03-11-2005, 19:45
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 696
          Medlem sedan:
          22-03-2005
          Medlem nr: 5 207



          Varför?

          Är det någon mer som har uppmärksammat detta fenomen? Vad kan det bero på?


          --------------------
          Birgitta i Sthlms-området zon 2 / 3 / 4 ???
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          KURT
          Inlägg 04-11-2005, 07:38
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Det kan även ske när man använder andra solrosprodukter:

          http://www.sunbutter.com/cookingtips.asp

          För den som vill läsa mera om den kemiska reaktionen:

          http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.f...9&dopt=Abstract

          Man verkar i alla fall kunna "ta bort" den gröna färgen genom att sänka pH (citronsyra eller citronsaft), men det kan ju också påverka effekten för evbakpulver.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 21:41
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon