Rotfruktswok:
Strimlad vitkål Strimlad kålrot Skivad morot En liten gnutta strimlad rotselleri Andra grönsaker beroende på smak och tillgång, t.ex. broccoli, paprika, purjolök... Spiskummin Timjan Chili och vitlök efter smak
Woka allt i en wokpanna eller stekpanna. Krydda.
Kriskålssoppa (säsongsmat, bäst på våren när kirskålen är späd):
2-3 liter kirskålsblad, eller så mycket du orkar plocka 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar potatismospulver ev. lite dragon
Ta bort grova stjälkar och hacka kirskålen. Koka upp kirskålen i vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka ett par minuter eller tills kirskålen blivit mjuk. Ta av kastrullen från värmen. Red med potatismospulver till en konsistens du tycker är lagom och krydda eventuellt med lite dragon.
--------------------
|