Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > 20årskalas 70årskalas 50årskalas, på 3 veckor.., antar att jag behöver hjälp
          lena:-)
          Inlägg 07-11-2005, 14:05
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 440
          Medlem sedan:
          30-03-2004
          Medlem nr: 3 110



          Har inte ens börjat planera sad.gif . JAg får nog sätta i gång nu. Nån som har ett annorlunda lite roligt tips på ett 20års kalas med vegetariskt som huvudnummer ?

          Sist vi hade 20års kalas var det mitt i sommaren. Då serverades det soppor. varma och kalla med tillbehör och bröd, ost. Nu blir det mitt i julruschen, tradition brukar vara en "gördetsjälv" "julmacke"- buffe, men nu får det nog blir lite rejälare känns det som.

          Nån som har ett trevligt tema-förslag? wub.gif wub.gif wub.gif


          --------------------
          ”Saliga äro de som inte väntar sig något alls av livet, ty de skola icke bli besvikna.”
          citat från "farmor Levengood"
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netaave
          Inlägg 08-11-2005, 15:26
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          RANDIG GRÖNSAKSPATÉ


          4-5 medelstora morötter (600gr)

          2-3 palsternackor (450 gr)

          vatten, salt

          TILL VARJE PURÉ:

          1 ½ tsk pot.mjöl

          4 ½ msk créme fraiche

          1 ½ ägg

          3 krm salt

          1 ½ krm vitpeppar

          Skala och koka morötter och palsternackor mjuka, var sort för sig i lättsaltat vatten som täcker.
          Låt rotfrukterna rinna av väl. Finfördela dem sedan till puré i matberedare. Gör varje smet för sig. Tillsätt därefter pot.mjöl, créme fraiche ägg och kryddor.
          Smörj en en rak bakform väl. Häll i hälften av morotspurén, där efter hälften av palsternackspurén, sen morot och sist resten av palsternacks. Täck formen. Grädda patén på galler i nedre delen av ugnen i 175 gr i 50-60 min.
          Låt patén kallna och stjälp upp den, servera med kryddgrön gräddfilsås.

          RÖDBETSBIFFAR 4 port


          3 rödbetor

          3 potatisar

          2 lökar

          vatten

          1 dl ströbröd

          2 ägg

          lite mjöl

          salt, paprikapulver

          hackat kryddgrönt

          lite grädde

          margarin

          Rödbetorna, potatisen och löken kokas mjuka och mosas.
          De övriga ingredienserna tillsätts och allt blandas till en fast färs, som formas till små biffar och vänds i ströbröd blandat med hackat kryddgrönt, och steks i margarin.
          Servera med kokt potatis och sås, t.ex. svamp eller pepparrotssås.



          TOMAT-OCH FETAOSTPAJ


          1 förgräddat pajskal

          Fyllning:
          4 tomater

          100 gr fetaost

          3 ägg

          2 dl creme fraiche med tomat och basilika

          Sätt ugnen på 200 gr.
          Skär tomaterna i skivor, tärna fetaosten.
          Vispa samman äggen och rör ner creme fraichen.
          Fördela smeten i pajskalet, lägg tomatskivorna ovanpå och fördela fetaosten över.
          Grädda i 40 min. tills pajen stelnat.
          Servera med fördel till kyckling eller annat kött.


          --------------------


           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 12:29
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon