Tomatpaj a la Neta och Elle
Deg: 2 dl vetemjöl special med fullkorn 1 dl dinkelmjöl 100 gr smör ½ dl riven ost ev 2 msk vatten
Fyllning: 7 tomater 2 rödlökar smör 2 msk tomatpuré pizzakrydda 100 gr tärnad fetaost 4 dl riven ost 10 st skivade svarta oliver 1 press vitlöksklyfta 3 ägg 3 dl mjölk 2 msk riven parmesan salt & sv.peppar
Sätt ugnen på 200 gr Gör degen i matberedaren, förgrädda skalet 10 min. Skålla och skala under tiden 4 tomater. Skär bort kärnhuset och dela tomatköttet i mindre bitar. Dela rödlökarna, skala dom och ta bort den vita kärnan. Skiva tunt. Fräs rödlöken i lite smör, tillsätt tomatbitar, tomatpuré och pizzakryddan efter en stund och låt det koka ihop till en röra. Skiva resten av tomaterna. Bred ut tomatröran i botten på det förgräddade skalet. häll i 3 dl av den rivna osten, oliverna och fetan. Täck med skivade tomater, lägg resten av osten på tomatskivorna. Vispa ihop, ägg, mjölk, vitlök och parmesan med salt och sv.peppar. Slå det i skalet och grädda ca 30 min.
--------------------
|