Här ska man ha det med i skållningen
Vänskapsbröd
Detta brödet har jag bakat många gånger och ändå inte tröttnat på det. dag 1
1 dl rågkross 1 dl lingonsylt 1 dl vetekross 3 dl russin 1 dl linfrö 1 msk salt 1 dl vetekli 4 dl ljummet vatten
Allt blandas i en skål. Ska stå minst 5-6 timmar eller till nästa dag.
dag 2 5 dl kokande vatten 20 dl vetemjöl 2 pkt torrjäst
Häll 5 dl kokande vatten över blandningen . Tllsätt c:a 20 dl vetemjöl och 2 pkt torrjäst.(obs måste vara torrjäst) (Tilsätt ungefär 10 dl vetemjöl först, sedan torrjäst (som blandas med mjölet) och därefter resterande mjöl. Degen behöver ej jäsa nu. Baka sedan ut till 4 runda bullar eller 2 stora runda bröd . Jäs till dubbel storlek. Ugn 250 grader 15-25 minuter beroende på hur stora bröd man bakar ut.
--------------------
|