Jag har tnkt att baka brd med linfr, tnkte anvnda mitt vanliga brdrecept. Ska man gra ngot t linfrna frst eller hller man i direkt frn frpackningen bara?
Sulawesii
19-11-2005, 13:23
Jag brukar tillstta direkt ur psen utan att gra ngot t dem.
*Felix matte*
19-11-2005, 22:40
Dottern bakar med linfrn och hon hller ocks i direkt ur psen... tror jag satt in ett recept nyligt.
Bambis vn
20-11-2005, 17:09
Hller just nu p att baka fruktbrd med krossade linfrn i. Eftersom linfrt innehller olja (linfrolja), s behvs inget annat fett i det receptet. Frmodar allts att du kan dra ner p ev matfett i ditt recept. I mitt recept ska det vara 1 dl linfr till 1 liter vatten.
Hlsningar frn degbunken!
Lena
netaave
23-11-2005, 08:42
Hr ska man ha det med i skllningen
Vnskapsbrd
Detta brdet har jag bakat mnga gnger
och nd inte trttnat p det.
dag 1
1 dl rgkross 1 dl lingonsylt
1 dl vetekross 3 dl russin
1 dl linfr 1 msk salt
1 dl vetekli 4 dl ljummet vatten
Allt blandas i en skl. Ska st minst 5-6 timmar
eller till nsta dag.
dag 2
5 dl kokande vatten
20 dl vetemjl
2 pkt torrjst
Hll 5 dl kokande vatten ver blandningen .
Tllstt c:a 20 dl vetemjl och 2 pkt torrjst.(obs mste vara torrjst)
(Tilstt ungefr 10 dl vetemjl frst, sedan torrjst (som blandas med
mjlet) och drefter resterande mjl. Degen behver ej jsa nu.
Baka sedan ut till 4 runda bullar eller 2 stora runda brd .
Js till dubbel storlek. Ugn 250 grader 15-25 minuter
beroende p hur stora brd man bakar ut.
Tack fr tips och recept. Anvnder ni hela eller krossade linfr?