Full version: Linfrö
pimpim
Jag har tänkt att baka bröd med linfrö, tänkte använda mitt vanliga brödrecept. Ska man göra något åt linfröna först eller häller man i direkt från förpackningen bara?
Sulawesii
Jag brukar tillsätta direkt ur påsen utan att göra något åt dem.
*Felix matte*
Dottern bakar med linfrön och hon häller också i direkt ur påsen... tror jag satt in ett recept nyligt.
Bambis vän
Håller just nu på att baka fruktbröd med krossade linfrön i. Eftersom linfröt innehåller olja (linfröolja), så behövs inget annat fett i det receptet. Förmodar alltså att du kan dra ner på ev matfett i ditt recept. I mitt recept ska det vara 1 dl linfrö till 1 liter vatten.

Hälsningar från degbunken!
Lena
netaave
Här ska man ha det med i skållningen


Vänskapsbröd

Detta brödet har jag bakat många gånger
och ändå inte tröttnat på det.
dag 1

1 dl rågkross 1 dl lingonsylt
1 dl vetekross 3 dl russin
1 dl linfrö 1 msk salt
1 dl vetekli 4 dl ljummet vatten


Allt blandas i en skål. Ska stå minst 5-6 timmar
eller till nästa dag.

dag 2
5 dl kokande vatten
20 dl vetemjöl
2 pkt torrjäst

Häll 5 dl kokande vatten över blandningen .
Tllsätt c:a 20 dl vetemjöl och 2 pkt torrjäst.(obs måste vara torrjäst)
(Tilsätt ungefär 10 dl vetemjöl först, sedan torrjäst (som blandas med
mjölet) och därefter resterande mjöl. Degen behöver ej jäsa nu.
Baka sedan ut till 4 runda bullar eller 2 stora runda bröd .
Jäs till dubbel storlek. Ugn 250 grader 15-25 minuter
beroende på hur stora bröd man bakar ut.
pimpim
Tack för tips och recept. Använder ni hela eller krossade linfrö?
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon