Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > JULKORV
          netaave
          Inlägg 07-12-2005, 20:05
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Har länge varit sugen på att försöka göra egen julkorv och hittade det här receptet.
          Men jag undrar över nitritsaltblandning, hur gör man det, eller kan man köpa färdigt?




          Julkorv


          400 g nötfärs
          400 g fläskfärs
          200 g späck
          10 g nitritsaltblandning
          1 dl potatismjöl
          ca 5 dl mjölk
          1 dl Madeira
          1 dl portvin
          1 dl finhackad persilja
          2 pressade vitlöksklyftor
          ca 1 msk kryddblandning

          Kryddblandning:
          lika delar kryddpeppar, hel nejlika och ingefära
          (Dessa stöts i en mortel så att de smakar mycket)
          salt och nymalen vitpeppar från kvarn


          Blanda allt kött och späck samt nitritsaltet väl med händerna eller i blandare. Kör halva mängden kött och späck i processorn tillsammans med potatismjölet och mjölken, madeiran och portvinet till en slät smetfärs.
          OBS! Ingredienserna måste vara iskalla. Vänd sedan ner resten av ingredienserna i smeten och krydda med salt och nymalen vitpeppar från kvarn. Fyll de väl sköljda krokfjälsterna från oxe väl i kallt vatten.
          Fyll fjälsterna till hälften med smeten. Stick korvarna ett antal gånger, så att de inte spricker. Sjud korvarna försiktigt i saltat vatten med lite kryddpeppar och nejlikorlök och lagerblad.


          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          KURT
          Inlägg 08-12-2005, 11:15
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (netaave @ 08-12-2005, 11:07)
          Jo jag retade upp mig på att det finns så olika kg-pris på salt.
          Salt är ju något som används i alla hushåll varje dag och jag förstår inte än varför ett grundämne, som salt eller natrium ju är ska kosta allt från 5 till 105 kr per kg.
          Så jag mailade till plus och dom kom hit och jag var med i inslaget från "min" affär.
          Dom hade sen en kock i programmet som förklarade de dyra salternas förträfflighet och fina kvalité. Krystat tyckte jag.
          Men jag och många med mig fortsätter nog med hushållssalt för under tian kilot.

          Formen på saltet spelar roll för smaken, men BARA om man saltar precis innan man äter, annars smälter saltet och då har det ingen som hellst betydelse vad det är för salt. Åtminstonde har det ingen betydelse smakmässigt!

          Sedan är det ju energimässigt vansinne att koka bort vatten från havsvatten för att få pannsalt. När man i stället kan låta solen göra jobbet!
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 26-07-2025, 17:25
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon