Det här tycker jag om, snodde det från en site men mins inte länken nu.
Ingredienser Portioner: Ca 1 kg
500 g grislever 200 g tunna späckskivor 1 gul lök smör (till stekning) 1 burk ansjovisfilé (à ca 50 g) 200 g benfri karré eller bogfläsk 3 ägg 2½ dl vispgrädde 1 dl vetemjöl 1½ tsk mejram 2 tsk salt ½ tsk svartpeppar
Gör så här Putsa levern, lägg den i kallt vatten 2-3 timmar.
Sätt ugnen på 175°C. Klä en avlång form på ca 2 liter med späckskivor.
Skala och skiva löken, fräs den mjuk i lite smör. Skär lever, ansjovis, fläsk, och lök i bitar.
Mixa alla ingredienser utom grädden i matberedare. Tillsätt grädden i omgångar tills smeten är helt slät. Prova smaksättningen genom att steka en klick smet i panna. Krydda ev ytterligare.
Häll smeten i formen. Täck med aluminiumfolie. Grädda i vattenbad ca 1 1/2 timme i nedre delen av ugnen. Låt kallna
Lycka till!
--------------------
"Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
|