Kamomill är ett klassiskt örtte! Jag brukar göra kamomill- och pepparmyntsdekokt ... fast jag dricker det inte, häller det i håret istället.

Men pepparmynta, som har nämnts redan, ger en frisk god smak till te. Eukalyptus skulle funka, och helt klart citronmeliss. Temynta är också en klassiker -- det är från temynta bergamottolja kommer och bergamott är det som gör Earl Grey speciellt. Blad från svartvinbärsbuske är helt klart mycket trevligt och gott också. Hm... sen finns det en hel hög ätliga blommor, så att teet ser vackert ut också?
Det mesta du kan torka och äta kan du ha i te, skulle jag tro, med andra ord.

En länk som skulle kunna vara nyttig är www.shenet.se
Örter torkar bäst mörkt, torrt och luftigt, och förvaras bäst mörkt, torrt och lufttätt.
Tillägg: Örter torkar fortare om du tar av bladen från stjälken -- stjälken håller fukt och används ändå inte.