Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Mjukpepparkaka, lätt och gott.
          *Felix matte*
          Inlägg 22-12-2005, 22:59
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          Mjukpepparkaka Ugn.200 grader

          7.5 dl Vetemjöl
          5 dl Socker
          2 tsk Malen Kanel
          2 tsk Malen Nejlikor
          2 tsk Ingefära
          2 tsk Bikarbonat
          3 msk Lingonsylt (kan uteslutas)
          4,5 dl Mjölk
          50 gr Smält smör.
          ......................................
          Blanda alla torra ingredienser i en skål
          tillsätt sylt, smör och mjölk
          rör om till slät smet som hälls i smord &
          bröad långpanna. (ca.30 x 35 cm.)
          Grädda i mitten av ugnen 18 -20 minuter
          ----------------------------------------
          För allergiker
          Mjölkfritt alternativ:
          Byt ut smöret mot Mjölkfritt margarin
          och mjölk mot vatten... blir lika gott.


          PS: Eva i Skåne bytte ut lingonsylt mot äppelmos... blev gott.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          *Felix matte*
          Inlägg 22-12-2005, 23:13
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          CITAT (Maria i Helsingborg @ 22-12-2005, 23:05)
          Hmm, jag har fått lära mig att bikarbonat behöver en syra (usch, nu tänker jag på min jädra skinka mad.gif ) för att "do the thing".
          I mitt favorit-mjuk-pepparkaka-recept är det gräddfil.

          Men det behövs alltså inte?

          Åh, nybakt mjuk pepparkaka med kall mjölk till wub.gif

          Nej det har jag aldrig hört ... denna kaka har jag bakat sen yngsta (strax 22 år) var ca två år.. hon var mjölkproteinallergiker, och syrran som gav receptet har bakat den under ännu längre tid. Misslycklas aldrig. Jag använder en plastgaffel att röra om smeten... ingen elvisp.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 06:49
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon