Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Laxrecept, vill jag ha
          netaave
          Inlägg 04-01-2006, 16:57
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Har lax i frysen men varierar mig dåligt, tips??

          Det här gör jag nästan jämt

          Laxfilé i ugn



          Sätt ugnen på 175 gr.

          Ca 150 gr laxfilé/pers
          Salt
          Citronpeppar
          Dill


          1 brk Fraiche, gärna mager
          100 gr stenbitsrom

          Lägg fisken med skinnsidan ner i en ugnsform
          Krydda med citronpeppar, salt och rejält med dill.
          Stek i ugnen tills den känns klar 25-30 min.

          Rör ihop fraiche och rom

          Servera med kokt potatis och sallad.

          Den här har jag gjort någon gång, inte heller så dum


          LAXFILÉ MED KRÄMIG MEDELHAVSFYLLNING

          6 pers


          6 portionsbitar laxfilé ca 150 gr/st

          300 ge philadelphiaost, light går bra

          ½ finhack. rödlök

          3 msk hackade soltorkade tomater

          3 msk kapris

          2 hackade sardellfiléer (går lika bra med ansjovis)

          1 msk tomatpuré

          3 msk färsk hackad basilika

          nymalen sv.peppar och ev. lite salt

          Sätt ugnen på 225 gr.
          Skär en lång skåra på längden i varje fiskbit.
          Blanda till fyllningen, fördela den rikligt i varje skåra.
          Lägg laxbitarna på en smord plåt och baka dem i 8 – 10 min.

          Servera med rostade potatisskivor av bakpotatis, och sallad.


          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Castea
          Inlägg 04-01-2006, 18:31
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          Två favoriter:

          Fransk LAXLÅDA MED CHÉVRE, 4 pers

          500-600 g kokt skalad potatis
          300 g rökt eller gravad lax
          1 liten purjolök
          1 knippa dill
          100 g chévreost (getost)

          Äggstanning:

          3 ägg
          3 dl mjölk
          1/4 krm kajennpeppar

          Skiva potatisen och strimla laxen. Skölj och strimla purjolöken. Skölj och finhacka dillen. Varva potatis, lax, purjolök och dill i en lätt smör och ugnssäker form.

          Vispa samman ägg, mjölk och peppar. Häll äggstanningen i formen. Smula över chévren. Grädda i 225°, 15-20 min.


          SMÖRDEGSPAJ MED LAX, 4-6 pers

          3 st djupfrysta smördegsplattor
          200 g rökt lax i skivor
          75 g cantadouost, t ex örter
          2 dl lätt créme fraiche
          1 liten röd lök
          1 tsk brun farin
          1 krm svartpeppar

          Tina smördegsplattorna enligt anvisningar på förpackningen. Lägg plattorna ovanpå varandra. Kavla ut degen till en rund kaka, ca 30 cm i diameter. Tryck fast degen i en form med löstagbar botten (ca 24 cm). Nagga botten med en gaffel. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen i 200°, ca 10 minuter. Lägg laxskivorna på botten i pajskalet.

          Blanda osten med créme fraichen. Bred smeten jämt över laxen. Skala och strimla löken fint och blanda med socker och peppar. Fördela löken över pajen. Grädda ytterligare ca 5 minuter.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-08-2025, 13:27
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon