Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Beskäring af bärbuskar, kan det löna sig??
          Carindk
          Inlägg 17-01-2006, 22:38
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 23
          Medlem sedan:
          17-01-2006
          Medlem nr: 6 960



          Vi har just köpt hus med tillhörande trädgård på ca 1200 m2. (I nord Danmark) En väldigt fin och välskött trädgår med en rätt så stor köksträdgård. Denna skall det göras en del åt då den är allt för stor för vårat behov. det är desutom otroligt mycket naken jord vilket inte är varken snyggt, lättskött eller särskilt bra.

          Till frågan: I köksträdgården finns svarta vinbär - som jag beskurit ganska rejält för några dagar sedan - hoppas inte det var fel unsure.gif Här finns krusbär som jag inte riktigt vat om jag ska behålla - finns det något jättebra argument för detta? Så är det Röda vinbär. De ser väldigt gamla och knotiga ut i botten och jag har svårt att se hun jag ska kunna komma åt att beskära dem från botten. Det är stammar som är upp til 4 cm i diameter. Så vitt jag förstår bär de mycket frukt ändå. Ska jag beskära de röda vinbären eller satsa på nya???
          Carin


          --------------------
          Zon 0-1, NordJylland, nära västerhavet så ganska vindplågat.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          noora
          Inlägg 18-01-2006, 16:31
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 699
          Medlem sedan:
          03-02-2003
          Medlem nr: 678



          CITAT (fruberglund @ 18-01-2006, 11:36)
          a) hur gör man krusbärssylt?

          Jag skulle gissa att man gör krusbärssylt på samma sätt som annan sylt wink.gif Jag har inte gjort just krusbärssylt, men annan sylt gör jag genom att koka bär och syltsocker i rätt mängder (det brukar stå på syltsockerpaketet) tills det är färdigt (tiden står också på paketet) och hälla i väl rengjorda varma syltburkar smile.gif

          Jag gjorde krusbärssaft i somras, det var gott det med. Receptet hittade jag i "Vår kokbok" och det gällde för alla sorters bär. Man kokade bären med en skvätt vatten tills saften "kokat ur", sen silade man bort bären, kokade upp saften igen och tillsatte socker. Till slut hällde man det på flaska. Vi hade ingen silduk, så jag silade först genom en vanlig sil och sedan genom ett kaffefilter för att få det extra klart.


          --------------------
          Noora - med trädgård i Tullinge, zon 2-3
          Nooras Örtagård - min webbsida om örter
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 07:35
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon