Man kan också som regel ta bort det söta ur receptet och dubbla jästiden. Ett tips också för att få fina bröd är att baka på vetemjöl special, om du har minst en tredjedel av det kan du ha ganska grovt mjöl. Vetemjöl special finns nu också med fullkorn i. Vs innehåller bakpulver därför blir det mer luft i jäsbröd bakat på det, nästan som köpefrallor.
Pias långpannebröd
2 påsar torrjäst 12 dl vatten 5 tsk salt 2,5 l mjöl, gärna 1/2-1 l vetemjöl special
Blanda alla torra ingredienser. Värm vattnet till strax under 50 gr, och häll det över det torra. Arbeta degen några minuter i maskin, eller för hand. Jäs 1 timme. Rör om, och jäs en timme till. Häll upp degen på en långpanna. Sätt samtidigt ugnen på 250 gr. Jäs 15-20 min. Grädda 15 min. Sänk ugnen till 100 gr., och grädda en timme till. Stjälp upp brödet på galler, låt det svalna. Dela i 4 ”limpor”.
--------------------
|