Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Recept på matbröd, Utan en massa socker och sirap.
          evarina
          Inlägg 20-01-2006, 21:01
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 428
          Medlem sedan:
          16-04-2003
          Medlem nr: 1 184



          Är det någon som sitter på ett bra recept på matbröd utan en massa sirap/socker/honung i och känner för att dela med sig? Det får gärna vara lite grövre. Känns som om jag läst hela internet tongue.gif i min jakt på bra recept.


          Edit: SKa förtydliga mig lite. Har inget emot socker som jästnäring. Men i många av de recept jag hittat ska man ha i flera deciliter sött. I ett recept ett helt paket farinsocker...
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netaave
          Inlägg 20-01-2006, 23:46
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Man kan också som regel ta bort det söta ur receptet och dubbla jästiden.
          Ett tips också för att få fina bröd är att baka på vetemjöl special, om du har minst en tredjedel av det kan du ha ganska grovt mjöl.
          Vetemjöl special finns nu också med fullkorn i. Vs innehåller bakpulver därför blir det mer luft i jäsbröd bakat på det, nästan som köpefrallor.

          Pias långpannebröd



          2 påsar torrjäst
          12 dl vatten
          5 tsk salt
          2,5 l mjöl, gärna 1/2-1 l vetemjöl special

          Blanda alla torra ingredienser.
          Värm vattnet till strax under 50 gr, och häll det över det torra.
          Arbeta degen några minuter i maskin, eller för hand.
          Jäs 1 timme.
          Rör om, och jäs en timme till.
          Häll upp degen på en långpanna.
          Sätt samtidigt ugnen på 250 gr.
          Jäs 15-20 min.
          Grädda 15 min.
          Sänk ugnen till 100 gr., och grädda en timme till.
          Stjälp upp brödet på galler, låt det svalna.
          Dela i 4 ”limpor”.


          --------------------


           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 24-06-2025, 04:30
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon