CITAT (netaave @ 21-01-2006, 01:19)
CITAT (andersen @ 21-01-2006, 00:54)
CITAT (netaave @ 20-01-2006, 23:46)
Vetemjöl special finns nu också med fullkorn i. Vs innehåller bakpulver därför blir det mer luft i jäsbröd bakat på det, nästan som köpefrallor.
Nää så är det inte...Vetemjöl Special har en högre proteinhalt än vanligt vetemjöl och bildar därför mer gluten. Det går att bearbeta hårdare och tar upp mer vatten än det vanliga vetemjölet. Därför blir brödet högre.
Det är möjligt men om det stämmer skulle man inte då behöva mer vatten till det?
Och luftigheten beror på bakpulvret i mjölet, hävdar jag fortfarande. Det har inget med höjden att göra.
Det är väl vetemjölet som det står extra fint vetemjöl på som innehåller bakpulver inte vetemjöl special.
Kollade upp det snabbt och kungsörnen säger likadant, det är vetemjölet som är extra fint som innehåller bakpulver inte specialmjölen
Extra fint mjölVetemjöl special fullkornVetemjöl special