Det beror lite på hur du har förvarat dem och vad du menar med "håller". Om de är "korrekt" torkade och förvaras tort och mörkt i en lufttät burk kan de behålla aromen i ett par-tre år eller så. Det borde du märka själv, om örterna bara luktar torrt gräs har de tappat aromen (förutsatt att de hade någon tydlig arom till att börja med - en del luktar ju tort gräs redan från början). Rötter och andra "tjocka" delar håller längre än blad och blommor. Riktigt tunna blad håller inte alltid ens ett helt år, t.ex. är det svårt att behålla aromen i torkad citronmeliss en längre tid.
Om örterna torkats i solljus eller torkats för länge innan de lades i burkar kan de ha tappat aromen redan under torkningen. Om de torkades för kort tid så att de var fuktiga när de lades i burkar kan de börja mögla eller lukta konstigt, och då är de förstörda.
Örter som förvarats ljust tappar ofta färgen och aromen inom ett år eller t.o.m. fortare.
Eventuella medicinska egenskaper kan avta fortare. Oftast rekommenderar man att torkade medicinalväxter ska användas inom ett år.
Frysta örter, tinkturer, oljor och örtvinäger har andra hållbarhetstider som jag inte har så stor koll på.
--------------------
|