CITAT (jazza @ 06-02-2006, 20:48)
Hej Susanne
Skulle du vilja dela med dig av receptet på inläggning av chilin, det skulle jag bli glad för............
Här kommer receptet:
30 st urkärnade chilisar (c:a 500 gr)
15 skalade scharlottenlökar (c:a 200 gr)
Lag:
2 dl 12-procentig ättikssprit
4 dl vatten
3 dl socker
1 msk salt
1 msk gula senapsfrön
15 gr färska timjankvistar (12-15 st)
(Jag hoppade över både löken och timjankvistarna, eftersom jag inte hade dessa saker tillgängliga just då)
Dela chilin och lökarna i fyra delar och fördela dem i två glasburkar. Koka upp lagen och häll den över frukterna. Förslut väl och vänd burkarna upp och ner så att vakum bildas. Låt inläggningen kallna innan den ställs i kylskåp. Efter en månad är inläggningen klar att äta.
Hur enkelt som helst eller hur! Jag gjorde inläggningen i augusti, den smakar fortfarande ypperligt.