CITAT (Hannele @ 14-02-2006, 18:37)
CITAT (Felix matte @ 14-02-2006, 18:22)
Det där lät spännande, jag Googlade och såg att man i Finland värmde den och åt med hjortronsylt till
Har du testat ha den i ugn... smälter den?
Tror jag måste testa men just nu fanns ingen ost kvar i frysen

Gör du osten själv?
Jag köper min
brödost i
Finska Mataffären på Hisingen, ibland färsk, ibland fryst.
Jag har mikrat den lätt och serverat med hjortronsylt, mums det också.
Om man värmer den för länge, rinner ju vasslen ut, liksom.
Vi göteborgare kan göra
äggost, men det kan jag få på små kaféer här, gärna med björnbärssylt.
Och
Björneruds gör väldigt god äggost man kan köpa nästan i varje konsum och ica nu.
Fast svärfar tycker hemmagjord är bäst.. Här har vi inga Finska mataffärer så jag får väl testa med kaffeosten.
Det skulle annars varit kul att få recept på den... hittade inget på Google.
Äggost har jag aldrig hört talas om, ska ta en titt nästa gång när jag är på ICA el COOP