Leverbiffar med lök tyckte jag var så gott. DÅ. Jag kan äta det ännu, om någon annan stekt, men sedan jag sett hur det ser ut när man steker lever är det inte lika gott längre
Fiskpudding med smält smör till älskade jag.
Farmors jästa pannkakor. Jag vet inte om hon verkligen hade jäst i dem. Nån som har ett sånt recept? Det var i alla fall inte samma som hennes vanliga pannkakor.
Plättar som mamma gjorde var alltid små plättar (sju på ett järn). Det ströddes socker mellan varje lager som staplades (trots att vi sedan hade sylt till när vi åt) och överblivna plättar åts kalla med smör på
Nyponsoppa som åts med en klick grädde eller en skvätt kaffegrädde som blev så snyggt när man hällde den på den röda soppan.
Stekt potatismos. Överbliven mos som värmdes på stekjärnet med mycket smör.
Stekta brödskivor. Smörat torrt bröd som stektes (innan vi hade brödrost)
och stekt vetebröd
När jag läser vad jag skrivit känns det som grunden till min muminkropp lades redan som barn