Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Massvis med squash - en klassiker?, En hel del squash blir det....
          Ti bee
          Inlägg 22-06-2003, 19:40
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 119
          Medlem sedan:
          18-05-2003
          Medlem nr: 1 447



          Jepp, nu tror jag att jag lyckats drämma till med en riktig klassiker - alldeles för många squash plantor och därmed en hel drös squash frukter. Hade ingen aaaaning om att plantorna skulle bli så stora och ge så mkt frukt, första gången för mig.
          Vad gör jag nu då, äta allt allteftersom de mognar var ursprungligen meningen, men det är bara att glömma. Hur länge kan man lagra dem? Hur lagrar man dem bäst (har källare med liten mörk vinkällardel, om det kan hjälpa)? Kan man frysa dem i råa bitar/skivor eller måste man laga till dem först?
          Grannen skrattade när jag sade att jag satt 12 plantor, själv har de 2 st som försörjer dem gott tydligen. smile.gif


          --------------------
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Susanna
          Inlägg 24-06-2003, 09:45
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 278
          Medlem sedan:
          13-05-2003
          Medlem nr: 1 399



          Hej!

          Här kommer receptet på inlagd squash (funkar även på pumpa och gurka)

          2-3 kg squash
          3 dl ättikssprit + 3 dl vatten
          1 msk salt

          3 bitar muskotblomma
          1 tsk vitpepparkorn
          1msk gula eller bruna senapsfrön
          6 dl socker

          Klyv squashen och ta bort kärnhuset. Skär den sedan i bitar som är 4-5 cm långa och 1,5 cm breda. Blanda ättika, vatten och salt i en bunke. Lägg i bitarna, rör om och lägg på en tallrik som lock. Låt stå och dra i ett dygn.

          Häll av lagen i en rymlig gryta, tillsätt kryddor och socker och koka upp. Lägg i squashbitarna och koka på svag värme i 5-10 minuter tills de är mjuka. Ta upp dem med hålslev och lägg dem i en glasburk. Koka ihop lagen i några minuter på stark värme och häll den het över grönsakerna. Sätt genast på lock. Låt burkarna kallna och förvara dem svalt. Färdigt att äta efter 3-4 veckor och håller sig minst ett år.

          Förut var jag inte så förtjust i inlagda saker men efter att har provat inlagd squash är jag frälst!

          Susanna


          --------------------
          Susanna
          (med fritidshus i zon 1)
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 19-08-2025, 19:41
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon