Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Bön- och linssallader, vill ha era bästa recept
          Whiskuchi
          Inlägg 26-02-2006, 16:24
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 911
          Medlem sedan:
          31-07-2005
          Medlem nr: 6 274



          Jag är ute efter recept på sallader innehållande bönor och/eller linser, jag äter alldeles för lite av den varan. Bidrar med egen favorit som passar utmärkt till texmex:

          Kidneybönsallad

          1 brk Kidneybönor, sköljda
          1 gul paprika
          1 grön paprika
          1 purjolök
          salt
          peppar
          citron
          olivolja

          Tärna paprikorna, skiva purjon tunt. Blanda bönor, paprika och purjo. Salta & peppra, pressa i en halv citron. Ringla olivolja över.

          Snabbt, lätt, nyttigt och ruskigt gott!! biggrin.gif


          --------------------
          Don't argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Bessie
          Inlägg 01-03-2006, 21:28
          Länk hit: #2


          Gäster






          Jag blandar bönor, råa och förvällda grönsaker så att jag får lagom variation på färg, smak och konsistens. Kokar mina baljväxter själv, tycker att burkbönor smakar antingen för sött, slemmigt eller metalliskt och dessutom är för mjuka. Använder sällan recept, vilket betyder att jag varje vår när det blir picknickdags skrapar mig i skallen och funderar på vad det var för kombination som fick beröm förra året. Standardingredienserna är de här (ta en ingrediens från baljväxtgruppen, två var från grönsaksgrupperna och en eller två från smaksättningsgruppen):

          Baljväxter:
          Kikärter
          Vita bönor
          Gröna linser

          Råa grönsaker:
          Gurka
          Squash
          Tomater
          Paprika
          Färsk spenat, rucola, mizuna eller annat bladgrönt
          Bladselleri i tunna skivor
          Råa champinjoner

          Förvällda grönsaker:
          Strimlad morot
          Broccoli i små buketter
          Blomkål, också i små buketter
          Majskorn
          Haricots verts

          Smaksättningar:
          gröna eller svarta oliver
          stor kapris
          lök
          soltorkade tomater

          Dressing med antingen citron eller äppelcidervinäger och fransk senap och vitlök som smaksättning.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 05-08-2025, 00:56
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon