Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Chili, Hur spara?
          Hella
          Inlägg 26-06-2003, 11:21
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 6
          Medlem sedan:
          10-04-2003
          Medlem nr: 1 101



          Hej,
          Jag odlar en massa chili men undrar om någon vet om/hur man kan frysa in dem för att ha något som mer liknar färsk under vintern. Torkad tycker jag blir lite trist men man borde ju kunna frysa men frågan är om man måste förvälla lite först? Nägon som vet?

          Hella
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          KURT
          Inlägg 26-06-2003, 11:43
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Normalt skall man blanchera grönsaker som skall frysas, för att man vill stoppa all enzymatisk aktivitet i dem. När det gäller chili så tror jag dockk inte att det är så viktigt. Hur som hellst så kommer de att förlora mycket i konsistensen (men inte smaken) om man fryser dem, de kommer att bli blaskiga och lösa i konsistensen. Man kan också göra inlagd chili (det är ju vanligt i affären) och man kan lägga dem i olja (oljan tar då MYCKET smak av chili) och både olja och chilifrukter kan användas.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 09-08-2025, 03:39
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon