Jag hade massa habanerosar som jag helt sonika proppade ner hela i en flaska och hällde olja på - jättestarkt blev det fort och väldigt användbart till all sorts matlagning, utom möjligtvis pannkakor. Torkade passar de utmärkt att koka egen chilisås till mexikansk och liknande mat - den blir väldigt annorlunda än slafset man köper för dyra penningar i mataffären.
Här är ett familjerecept:
Chilisås
Öppna chilisarna och släng/spara och plantera om fröna om du inte gillar jättestark chili
Koka upp i ganska mycket vatten. Glöm inte att salta
Låt sjuda länge - tills de är mjuka
Lägg chilisarna i en mixer med en del av vattnet (spara resten vattnet) och mixa tills det har blivit finfördelat - en slät sås
Häll tillbaks i kastrullen med resten av vattnet
Red (med mjöl, ströbröd eller vitt bröd) tills konsistensen är som du vill ha den
Voila! Chilisås till allt möjligt
--------------------
AnnaViktoria zon 3 Stockholms skärgård <span style='color:green'>Se det som syns!</span>
|