Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > nudlar på kinarestaurang
          Gåsis
          Inlägg 23-02-2006, 19:28
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 524
          Medlem sedan:
          22-02-2005
          Medlem nr: 5 050



          Jag gillar kinarestaurangernas nudlar, dom som rörs ihop med lite kött och lite grönsaker. Men när jag försöker göra något liknande här hemma vill det ju inte alls smaka likadant. Det är som såsen som gör det. Vad har dom i den bruna såsen som sitter fast på nudlarna? Har försökt att fråga min thailändska grannfru vilka kryddor hon använder men hon svarar hela tiden att det är bara vitlök och svartpeppar. Men hos mig blir det inte brun och lite kladdig sås av vitlök och svartpeppar.

          /Åsa
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          brittmarie
          Inlägg 18-03-2006, 22:44
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 305
          Medlem sedan:
          20-08-2004
          Medlem nr: 4 339



          Tittade i min kokbok "Ät kinesiskt" med Sim Siok Mei, eftersom jag hade för mig att det stod om kryddblandningen Fem kryddor där.
          Mycket riktigt det fanns där, så här står det:
          "Fem kryddor
          Ofta använd kryddblandning av stjärnanis,nejlikor, peppar, kanel och torkade malda mandarinskal eller fänkålsfrön.
          Man kan själv framställa blandningen i en mixer i följande proportioner:
          60-80 pepparkorn, 4 hela stjärnanis, 1 rågad tesked fänkålsfrön, 12 nejlikor och en 6-8 cm lång kanelstång.
          En variant är följande blandning:
          blanda och mal fint 1 tsk av vardera, nejlikor, kanel, anis, timjan och en nypa ingefära. Blandad med lika mycket salt bör denna krydda finnas på bordet till att krydda med."

          Det var länge sedan jag själv gjorde den här kryddblandningen men jag kommer iallafall ihåg att den var god. Bordskryddan gjorde jag av färdigmalda kryddor, fast jag tror att jag uteslöt saltet, tycker det är bättre att de som vill ha mer salt i maten får tillsätta det själv, så att de som inte vill ha kan slippa det. Tycker själv att det räcker med saltet som finns i soyan, och som jag gärna använder.


          --------------------
          " Vänlighet är den gyllene kedja som håller ihop samhället."
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 06-08-2025, 03:28
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon