Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Lamm, Hur lagar man till det?
          LadyG
          Inlägg 19-03-2006, 15:48
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Jag hade tänkt ge mig på lammkotletter, men innan jag gör det... Är det något man ska tänka på? Jag har aldrig lagat lamm innan så jag är fullständigt novis smile.gif

          Är det sant att om man råkar tillsätta vatten vid matlagningen så smakar köttet kofta sen? blink.gif


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Sommartorparn
          Inlägg 19-03-2006, 18:22
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 045
          Medlem sedan:
          24-06-2004
          Medlem nr: 3 927



          CITAT (LadyG @ 19-03-2006, 15:48)
          Jag hade tänkt ge mig på lammkotletter, men innan jag gör det... Är det något man ska tänka på? Jag har aldrig lagat lamm innan så jag är fullständigt novis smile.gif

          Är det sant att om man råkar tillsätta vatten vid matlagningen så smakar köttet kofta sen? blink.gif

          Koft-smak på lamm beror på när lammet slaktas.Om lammet föds på våren och slaktas på hösten så ska det normalt inte bli någon koft-smak. Det är det normala. Däremot om man låter det växa till sig ett år innan man slaktar, då kan fårsmaken slå igenom. Har man lammkött väldigt länge i frysen, då kan fårsmaken kännas i de feltare bitarna. Brukar då koka köttet för sig, och skumma av fettet innan jag gör en gryta av det.

          Kotletter steker man precis som fläskkotletter. Skär inte bort fettet för då blir dom torra o tråkiga! Mot slutet av stekningen, salta, peppra, pressa massor av vitlök över och krydda med medelhavskryddor, t.e.x rosmarin, oregano i timjan. Man kan också steka dom i ugnen i foliepaket med kryddor. Saftigare då. Lammkött kan gärna vara lite rosa inuti.

          Gott är också att göra Cous-cousgryta på lammkött. Recept brukar stå på couscous-paketet. Långkoksgrytor blir godast när man har kött med ben. Benfritt är mesigt.


          --------------------
          Hellre planering än plantering
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 06-08-2025, 23:17
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon