CITAT (LadyG @ 19-03-2006, 15:48)
Jag hade tänkt ge mig på lammkotletter, men innan jag gör det... Är det något man ska tänka på? Jag har
aldrig lagat lamm innan så jag är fullständigt novis

Är det sant att om man råkar tillsätta vatten vid matlagningen så smakar köttet kofta sen?

Koft-smak på lamm beror på när lammet slaktas.Om lammet föds på våren och slaktas på hösten så ska det normalt inte bli någon koft-smak. Det är det normala. Däremot om man låter det växa till sig ett år innan man slaktar, då kan fårsmaken slå igenom. Har man lammkött väldigt länge i frysen, då kan fårsmaken kännas i de feltare bitarna. Brukar då koka köttet för sig, och skumma av fettet innan jag gör en gryta av det.
Kotletter steker man precis som fläskkotletter. Skär inte bort fettet för då blir dom torra o tråkiga! Mot slutet av stekningen, salta, peppra, pressa massor av vitlök över och krydda med medelhavskryddor, t.e.x rosmarin, oregano i timjan. Man kan också steka dom i ugnen i foliepaket med kryddor. Saftigare då. Lammkött kan gärna vara lite rosa inuti.
Gott är också att göra Cous-cousgryta på lammkött. Recept brukar stå på couscous-paketet. Långkoksgrytor blir godast när man har kött med ben. Benfritt är mesigt.