Medlem
Antal inlägg: 8 260
Medlem sedan: 23-07-2005
Medlem nr: 6 231
Jag hade tänkt ge mig på lammkotletter, men innan jag gör det... Är det något man ska tänka på? Jag har aldrig lagat lamm innan så jag är fullständigt novis
Är det sant att om man råkar tillsätta vatten vid matlagningen så smakar köttet kofta sen?
--------------------
"Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
Medlem
Antal inlägg: 2 045
Medlem sedan: 24-06-2004
Medlem nr: 3 927
Marinering har jag inte prövat, men jag antar att det blir gott. Lite citron i marinaden också tror jag på. Då smakar det Grekland. ;-)
Informationen om sambandet mellan tidpunkt för slakt och koft-smak har jag fått av släktingar som föder upp lamm. Deras kött smakar alltid bra, däremot har jag någon gång råkat ut för ett köpelamm, där dom fetare delarna hade denna bismak. Men det kanske också berodde på hur det hade förvarats..... Med lite starka kryddor så slank det också ned! ;-)