CITAT (Sommartorparn @ 19-03-2006, 18:59)
Marinering har jag inte prövat, men jag antar att det blir gott. Lite citron i marinaden också tror jag på. Då smakar det Grekland. ;-)
Informationen om sambandet mellan tidpunkt för slakt och koft-smak har jag fått av släktingar som föder upp lamm. Deras kött smakar alltid bra, däremot har jag någon gång råkat ut för ett köpelamm, där dom fetare delarna hade denna bismak. Men det kanske också berodde på hur det hade förvarats..... Med lite starka kryddor så slank det också ned! ;-)
Åh, citron vilken bra idé! Tack
Jag älskar grekisk mat

Men så praktiskt att ha lamm på nära håll, det ska ju vara både gott och nyttigt påstås det. Om man köper nyslaktat måste det väl ändå vara ganska fritt från kofta kan man ju hoppas, jag har aldrig handlat lamm innan så jag vet inte riktigt hur köttet ska se ut. Nöt och gris kan jag se och lukta mig till ett fint köttstycke, men lamm får jag nopg chansa lite med