Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Lamm, Hur lagar man till det?
          LadyG
          Inlägg 19-03-2006, 15:48
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Jag hade tänkt ge mig på lammkotletter, men innan jag gör det... Är det något man ska tänka på? Jag har aldrig lagat lamm innan så jag är fullständigt novis smile.gif

          Är det sant att om man råkar tillsätta vatten vid matlagningen så smakar köttet kofta sen? blink.gif


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          LadyG
          Inlägg 19-03-2006, 19:07
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          CITAT (Sommartorparn @ 19-03-2006, 18:59)
          Marinering har jag inte prövat, men jag antar att det blir gott. Lite citron i marinaden också tror jag på. Då smakar det Grekland. ;-)

          Informationen om sambandet mellan tidpunkt för slakt och koft-smak har jag fått av släktingar som föder upp lamm. Deras kött smakar alltid bra, däremot har jag någon gång råkat ut för ett köpelamm, där dom fetare delarna hade denna bismak. Men det kanske också berodde på hur det hade förvarats..... Med lite starka kryddor så slank det också ned! ;-)

          Åh, citron vilken bra idé! Tack wub.gif

          Jag älskar grekisk mat smile.gif

          Men så praktiskt att ha lamm på nära håll, det ska ju vara både gott och nyttigt påstås det. Om man köper nyslaktat måste det väl ändå vara ganska fritt från kofta kan man ju hoppas, jag har aldrig handlat lamm innan så jag vet inte riktigt hur köttet ska se ut. Nöt och gris kan jag se och lukta mig till ett fint köttstycke, men lamm får jag nopg chansa lite med smile.gif


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 01:58
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon