CITAT (LadyG @ 20-03-2006, 20:53)
CITAT (Pirum @ 20-03-2006, 20:47)
CITAT (LadyG @ 20-03-2006, 20:37)
CITAT (Gossen Ruda @ 20-03-2006, 20:32)
För att nu byta spår till ursprungsämnet så fryser jag inte mina saftflaskor för dom håller så dåligt då.

Atamon är väl en ersättning till natriumbensoat? Är det också farligt?

Från utmärkta Shenet :
http://www.shenet.se/ravaror/natriumbensoat.html"Rent natriumbensoat finns att köpa men vanligt är att det ingår i syltkonserveringsmedel. Följande blandningar som kan användas utan tillsats av socker innehåller:
• Atamonpulver: natriumbensoat, bensoesyra, socker. Kan ersätta natriumbensoat.
• Flytande Atamon: natriumbensoat, mjölksyra, sockerkulör, aromämne. Ungefär dubbla mängden kan ersätta natriumbensoat.
• Röd Melatin: natriumbensoat, karragen, kaliumsorbat. "
Hoppla, där ser man.
Bra sida f ö

"Det har visat sig att natriumbensoat och askorbinsyra kan reagera med varandra och bilda det mycket cancerogena ämnet bensen."
Nu blir jag fundersam. Vågar man äta hemmagjort äppelmos längre? Läskigt, om det är sant.

Edit: Och det var exakt det som topicen handlade om

Klart att du skall våga äta äppelmos. Här är ett tips ifrån mej, hur du skall göra, koka äppelmos som vanligt häll på varma burkar men inte ända upp utan där fyller du på med lingonsylt på med lock, lingonsylt innerhåller naturligt konserveringsämne därför håller äppelmoset sig.