Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Mjukpepparkaka, lätt och gott.
          *Felix matte*
          Inlägg 22-12-2005, 22:59
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          Mjukpepparkaka Ugn.200 grader

          7.5 dl Vetemjöl
          5 dl Socker
          2 tsk Malen Kanel
          2 tsk Malen Nejlikor
          2 tsk Ingefära
          2 tsk Bikarbonat
          3 msk Lingonsylt (kan uteslutas)
          4,5 dl Mjölk
          50 gr Smält smör.
          ......................................
          Blanda alla torra ingredienser i en skål
          tillsätt sylt, smör och mjölk
          rör om till slät smet som hälls i smord &
          bröad långpanna. (ca.30 x 35 cm.)
          Grädda i mitten av ugnen 18 -20 minuter
          ----------------------------------------
          För allergiker
          Mjölkfritt alternativ:
          Byt ut smöret mot Mjölkfritt margarin
          och mjölk mot vatten... blir lika gott.


          PS: Eva i Skåne bytte ut lingonsylt mot äppelmos... blev gott.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Stintan
          Inlägg 03-04-2006, 21:08
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 46
          Medlem sedan:
          31-03-2006
          Medlem nr: 7 324



          Om man vill ha det enkelt, så finns det färdigblandade pepparkakskryddor i kryddhyllan, både Santa Maria och Kockens. Man slipper ha en massa burkar i skåpet.
          1 påse bör vara lagomt till din kaka.
          I Hälsingland byter kakan namn om man har i lingonsylt till "Mormors pepparkaka".

          Gör den ganska ofta och fryser in,
          Numera byter jag ut hälften av fettet mot kesella, detta gör att den blir saftig.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 24-07-2025, 19:19
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon