Medlem
Antal inlägg: 21
Medlem sedan: 09-03-2003
Medlem nr: 872
Nu har jag plockat den första litern blåbär. Och undrar om det finns några riktigt fina tips på vad man kan använda dem till, för någon hejare i köket är jag då inte, och kan bara komma på paj och EN slags kaka. Så allt är av intresse.
Medlem
Antal inlägg: 14
Medlem sedan: 07-07-2003
Medlem nr: 1 863
Om man har kvar lite blåbär i frysen är detta en perfekt efterrätt. Det verkar kanske lite underligt att blanda blåbär med kola och citrussmak, men det blir en väldigt spännande kombination. Receptet kommer från ICAs Buffé-tidning:
(Styck)frysta blåbär, ca 200 g
Sås: 1 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1 dl sirap 1 dl strösocker strimlat skal av 1 citron lite vispad grädde (att servera till)
Blanda grädde, mjölk, sirap och socker i en vid kastrull. Låt det koka tills den tjocknar, ca 15 minuter. Rör i citronskalet. Servera de frysta bären med den heta sasen och en klick grädde.
Men färska bär tycker jag man skall äta som de är med mjölk eller göra en saftigt god paj!