Medlem
Antal inlägg: 2 616
Medlem sedan: 28-11-2002
Medlem nr: 439
Min mage älskar Verum hälsofil insåg jag efter att min mage kraschade, och nu undrar jag då, kan man köpa dessa bacillusker någonstans, alltså Lactococcus lactis L1A, alltså, så att man själv kan göra sin egen hälsofil?
Medlem
Antal inlägg: 3 397
Medlem sedan: 29-10-2003
Medlem nr: 2 483
Det kan allt finnas elaka bakterier i opastöriserad mjölk också...vi får t.ex egentligen inte bjuda på den utom familjen.. Det kan finnas kolibakterier och EHEC om det vill sig illa..
Man kan frysa in lite av sin "fermenterade" mjölk..(aldrig hört det ordet förr) och göra nya kulturer när man vill.. Eller använd samma kärl.. ...vi syrade mjölk med gräddfil till kalvarna för flera år sedan och om mjölk blir stående i de hinkarna i mer än nåt dygn när det är varmt så har vi mängder av "gräddfil"..luktar friskt och gott.. Och dom hinkarna är säkert diskade hundratals ggr..