Klippt från viktväktarna.se:
Pajdeg:
2 msk flytande margarin
3 msk keso
1 dl grahamsmjöl
11/2 dl vetemjöl
Fyllning:
250 g broccolibuketter
1/2 purjolök i strimlor
3 ägg
2 dl lättmjölk
salt och peppar
3 tomater i skivor
1 dl riven ost (max 17%)
Blanda margarin och keso med de båda mjölsorterna. Tryck ihop degen till en boll och låt den vila kallt i ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och klä en pajform, (23 cm i diameter). Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Koka broccoli och purjolök mjuka i lite lättsaltat vatten. Låt rinna av. Vispa samman ägg och mjölk med lite salt och peppar. Lägg broccoli och purjolök i pajskalet och häll över äggblandningen. Lägg en krans av tomatskivor och strö över riven ost. Grädda i 30 min. Går utmärkt att frysa.
Är väl bara att byta fyllningen mot godtycklig annan fyllning... kanske lite mer "matig" än smuldegen... men vad tusan
/F