Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Har du recept på pajdeg-light?, spricker snart!
          Eva Swahn
          Inlägg 16-07-2003, 12:35
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 752
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 300



          Jag tycker att pajer på sommarens bär och frukter är såå gott! "Hittade på" ett smuldegs-recept igår med digestivekex + havregryn och margarin. Jättegott. Men alla pajdeger innehåller så mycket fett. sad.gif

          Kan man inte göra pajdeger utan så mycket fett? Har du nått bra recept? Rund är jag redan så det räcker!


          --------------------
          Eva i zon I
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Freddab
          Inlägg 24-07-2003, 08:31
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 6
          Medlem sedan:
          16-05-2003
          Medlem nr: 1 432



          Klippt från viktväktarna.se:

          Pajdeg:

          2 msk flytande margarin
          3 msk keso
          1 dl grahamsmjöl
          11/2 dl vetemjöl

          Fyllning:

          250 g broccolibuketter
          1/2 purjolök i strimlor
          3 ägg
          2 dl lättmjölk
          salt och peppar
          3 tomater i skivor
          1 dl riven ost (max 17%)


          Blanda margarin och keso med de båda mjölsorterna. Tryck ihop degen till en boll och låt den vila kallt i ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och klä en pajform, (23 cm i diameter). Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Koka broccoli och purjolök mjuka i lite lättsaltat vatten. Låt rinna av. Vispa samman ägg och mjölk med lite salt och peppar. Lägg broccoli och purjolök i pajskalet och häll över äggblandningen. Lägg en krans av tomatskivor och strö över riven ost. Grädda i 30 min. Går utmärkt att frysa.


          Är väl bara att byta fyllningen mot godtycklig annan fyllning... kanske lite mer "matig" än smuldegen... men vad tusan smile.gif

          /F


          --------------------
          www
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 08:14
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon