Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Nypon&äpple-marmelad
          Betty
          Inlägg 28-07-2003, 20:28
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 14 536
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 14



          Hittade detta recept på en finsk ros-sight...

          Nypon-äppelmarmelad

          500g nypon (alla rugosanypon passar bra, men de ska vara ljusröda-röda, mörkröda är för mogna)
          500g sura äpplen
          2 - 3 dl vatten
          500g socker
          saften av 1/2 citron
          Nyponen halveras längs "ekvatorn" så går de lätt att rensa med (skaftet av) en liten sked, och delas i 8 delar.
          Äpplena skalas, klyvas, befrias från kärnhus och delas i små bitar.
          Den skurna frukten kokas sakta under lock i 25 min., finfördelas t.ex. med mixer innan socker och citronsaft tillsättes och kokningen fortsättes i 15 min. Hälles kokhet i glasburk, som skall stå öppen tills innehållet kallnat. Om man därefter täcker ytan med smält konserveringsvax (paraffin med lagom lite paraffinolja i duger bra) och stänger burken först sedan vaxet svalnat så håller marmeladen fast i rumstemperatur hur länge som helst.


          --------------------
          Norrbottenskusten zon 5-6



           
          Citera

          Inlägg i den här tråden


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 06:17
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon