Rätter faller lätt bort i vår matlagning också, ibland känns det som att det bara blir köttfärs i olika former...
Lammfrikadeller borde vi laga oftare, det var gott. Jag tror att det försvann ur "listan" när vi flyttade, närbutiken där vi bor nu har inte lammfärs så ofta

Frikadeller är "kokta köttbullar" - man rullar köttbullar som vanligt men i stället för att lägga dem i stekpannan lägger man dom i tomatsås, där de får koka tills de är färdiga. Vi brukade krydda tomatsåsen med rosmarin och oliver, om jag minns rätt.
Ibland gjorde vi lammfärsburgare också, med hackad fetaost (fårost, inte sån som är gjord på komjölk!) och oliver blandat i färsen. Nu börjar jag ju riktigt sakna lammfärsen

Vanlig grönsakssoppa eller potatis- och purjolökssoppa är annat som vi brukar glömma bort mellan varven. Men det blir ännu godare när man plötsligt kommer på att det var länge sen och att man är sugen på det